Gert Verheyen legt uit waarom hij ondanks glorieuze jaren bij Club Brugge nooit naar het buitenland trok: "Bij Anderlecht huilde ik elke avond op mijn kamer"

05 juni 2017 19:06

De wedstrijd tegen Tsjechië roept uiteraard herinneringen op aan de barrages richting het WK van 2002. Toen speelde de voormalige international een cruciale rol door de Rode Duivels naar Japan en Zuid-Korea te loodsen.

Wie anno 2017 een sleutelrol zou vertolken in barrages die van levensbelang zijn, zou met de klap enkele buitenlandse aanbiedingen op zak hebben. En toch trok de oud-voetballer van Lierse, Anderlecht en voornamelijk Club Brugge nooit weg uit België.

"Dat was toen een andere generatie", kijkt Verheyen in La Dernière Heure terug op die periode. "Zeker voor spelers uit de jaren '80 was naar het buitenland trekken niet simpel. Bovendien konden we in de Belgische competitie aardig progressie boeken."

Op z'n 18e naar Anderlecht

"Ook op jongere leeftijd weet ik niet of ik op een buitenlands voorstel zou zijn ingegaan. Bij Anderlecht tekenen op achttienjarige leeftijd was al heel wat. Ik verbleef zes maanden lang in een kamer vlakbij het stadion. Elke avond heb ik zitten huilen. In het buitenland zou het dus niet makkelijk geweest zijn."

Redactie

Anderlecht \\ Club Brugge \\ België \\ Tsjechië
 
 
Reacties.