Veel kritiek op het spel van de Rode Duivels, maar bondscoach is duidelijk: "Dit was perfect"

05 juni 2017 23:36

De Rode Duivels wonnen vanavond wel van Tsjechië, maar echt sprankelend was het niet. Toch was bondscoach Roberto Martinez uitermate tevreden.

"Ik denk dat het de perfecte oefening was", aldus Martinez na de 2-1 zege tegen de Tsjechen. "Ook al zagen we heel wat roestige benen." Het was net daarvoor dat de wedstrijd van cruciaal belang was. "We hadden deze match nodig."

"Alle spelers hadden een lang en competitief seizoen. Allemaal hebben ze nu tussen zestien en drie dagen rust achter de rug. Om dat lichaam volledig opnieuw in gang te krijgen, is dan niet makkelijk." Vrij vertaald, de Rode Duivels moesten deze wedstrijd spelen om vrijdag in Estland minder zwak voor de dag te komen.

De meeste spelers hebben al rust gehad, het lichaam terug in gang krijgen is dan niet makkelijk -Roberto Martinez

"Toch was het de bedoeling om er vol voor te gaan, maar het internationale voetbal heeft zijn periodes. In oktober, november, december ben je op je sterkst. In maart waren mijn spelers gestresseerd door de cruciale periode voor hun clubs. Nu zijn ze er dan weer even uit."

De Belgen maakten na de 2-1 de wedstrijd deze keer wel dood. "Ik was tevreden over de manier waarop we de wedstrijd wonnen. De Tsjechen speelden met veel intensiteit en druk, waardoor dit een goeie voorbereiding was."

Hopelijk zijn de schoonheidsfoutjes er tegen Estland helemaal uit.

Sander De Graeve

België \\ Tsjechië
 
 
Reacties.