Dit is ons Team van het Seizoen!

06 juni 2017 16:40

Dit seizoen kon Anderlecht opnieuw aanknopen met de landstitel, nadat het de voorbije jaren knarsetandend AA Gent en Club Brugge de hoofdvogel zag afschieten. Er zitten dan ook heel wat jongens van paars-wit in ons Team van de Week.

Doel

Tussen de palen zagen we in de eerste maanden heel wat mislopen bij de topclubs. Pas na de winterstop liep het bij hen beter, maar het kwam voor Boeckx en Kalinic te laat om hier de prijs te pakken. Coosemans staat in ons doel.

Hij had een blessure van zijn concurrent nodig om eindelijk die basisplaats bij KV Mechelen te grijpen. Hij liet die niet meer los en werd een absolute sterkhouder.

Verdediging

In het hart van de defensie kiezen we voor Kara. Hij had dit seizoen nog steeds momenten het haar van coach Weiler spontaan grijzer werd, maar die werden steeds schaarser. We zagen dit jaar écht King Kara.

Naast hem posteren we Timothy Derijck. Hij kende een fantastische seizoensstart bij Essevee, deed het de laatste weken wat minder, maar mag toch als één van dé transfers van het jaar gezien worden. Op rechts zien we een vaste klant uit het Team van de Week. Mata is terecht grof wild op de transfermarkt.

Middenveld

Over het centrale middenveld bestond geen twijfel. Een driehoek Tielemans, Dendoncker, Pozuelo is eentje om duimen en vingers van af te likken. De eerste twee piloteerden Anderlecht ondanks hun jonge leeftijd richting titel.

Die laatste was dé sterkhouder bij Racing Genk. Was hij fit geweest tegen Oostende, dan hadden de Limburgers een pak meer kans op Europees voetbal. Zeker.

Aanval

Voorin vinden we één van de wintertransfers van AA Gent. Misschien wel dé wintertransfer. Yuya Kubo zorgde met een pak doelpunten dat AA Gent richting play-off 1 én Europa ging.

Met Dimata en Onyekuru hebben we dan weer de twee revelaties van dit seizoen. De jonge spits van Oostende verbaasde vriend en vijand en De dribbelkont van Eupen krijgt deze zomer half Europa achter zich aan.

Lukasz Teodorczyk ontplofte aan het begin, kende daarna een mindere periode, maar hield die topschutterstitel toch vast. Heerlijke neus voor goals.

Sander De Graeve

Anderlecht \\ Charleroi \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Mechelen \\ België \\ Polen \\ Tsjechië
 
 
Reacties.