De Bruyne legt uit wat er precies gebeurde bij het bizarre tegendoelpunt

06 juni 2017 00:20

De Rode Duivels haalden het maandagavond met 2-1 van Tsjechië. Opdracht volbracht en ritme opgedaan voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland van komende vrijdag. Maar toch slikte de nationale ploeg een bizar doelpunt...

Niet lang na het openingsdoelpunt speelde Kevin De Bruyne de bal kwijt op de rand van de grote baklijn. De Tsjechen profiteerden optimaal en scoorden. “Ik wilde in één tijd naar Jan (Vertonghen, nvdr.) passen, maar de bal werd een beetje afgeremd door het gras en verloor op die manier snelheid. En dan vind ik persoonlijk toch dat er een fout op mij werd gemaakt”, aldus hoofdrolspeler De Bruyne na de wedstrijd.

Thibaut Courtois was kansloos na het balverlies van De Bruyne, maar nam het zijn ploegmaat niet kwalijk. "Onze verdedigers zijn het ook bij Engelse ploegen gewoon om uit te voetballen. Die actie was dus niet zo uitzonderlijk. Uiteraard is het jammer dat er een doelpunt uit viel."

"Laat Kevin maar Kevin blijven" - Vincent Kompany

"Laat Kevin maar Kevin blijven", pikte Vincent Kompany in. "Op training speel ik hem ook vaak op gelijkaardige wijze aan, en verliest hij haast zelden de bal. Dat we richting de ref keken om een fout was niet zomaar." (lacht)

De Bruyne zelf zal er alleszins niet van wakker liggen. “Bij Manchester City moéten we zo spelen. Of je nu een fout maakt of niet. Ik ben niet bezig met dat tegendoelpunt. Iedereen wil het daar nu natuurlijk over hebben, maar ik vind dat ik buiten die ene fase een goede wedstrijd heb gespeeld”, besloot De Bruyne.

Timothy Collard - Diederik Geypen

België \\ Tsjechië
 
 
Reacties.