Analist ziet problemen voor de Rode Duivels: "Op die manier gaan we er op het WK uit"

06 juni 2017 17:25

Onze nationale ploeg won maandagavond dan wel van Tsjechië, veel reden tot hoerastemming was er niet. Het spel was bij wijlen slordig en de Tsjechen waren matig maar toch gevaarlijk.

"De Rode Duivels hebben het niet goed genoeg gedaan tegen de Tsjechen", aldus Peter Vandenbempt bij Sporza. "Ik vond de prestatie heel middelmatig als je de hele 90 minuten beschouwt."

De goeie beginfase kon hem niet milder stellen. "Het verschil tussen wat wel goed was, de eerste 25 minuten, en daarna was veel te groot. In die periode dat je zo sterk bent, moet je de tegenstander afmaken natuurlijk. Dat zeggen we nu al een jaar of drie en het lukt niet."

Nog steeds dezelfde problemen als onder Wilmots -Peter Vandenbempt

Er is dus werk aan de winkel. "Het is nog een jaar tot het WK in Rusland. Dit elftal is, zoals de bondscoach dat altijd zegt, een work in progress. Maar als we na bijna een jaar Martinez toch nog altijd dezelfde problemen zien die er ook al waren onder Marc Wilmots, dan is dat toch niet bepaald goed nieuws."

Vooral achterin werd niet overtuigend verdedigd. "Zelfs tegen de bescheiden Tsjechen hebben de Belgen veel te veel weggegeven, met onder meer twee ballen op de paal. Martinez was tevreden met hoe België verdedigde in de tweede helft. Maar oké, met dezelfde prestatie tegen topspitsen op het WK, lig je er toch gewoon uit."

Sander De Graeve

België \\ Tsjechië
 
 
Reacties.