Recordjager Vertonghen kan er niet mee lachen: "Ik ga eentje van de bond vastpakken"

06 juni 2017 09:57

De interland tussen België en Tsjechië zou eerst een onofficieel statuut krijgen omdat beide ploegen meer dan zes wissels wilden doorvoeren, maar daar werd dan toch vanaf gestapt. Om de match te officialiseren kwam het echter te laat.

Jan Vertonghen zal het niet graag horen, dachten we en dat bleek ook na de wedstrijd. "Ik hoop dat deze match meetelt, anders ga ik iemand van de bond bij zijn nekvel pakken", aldus de verdediger van de Rode Duivels na de wedstrijd.

Ik zou zelfs willen dat de trainingen meetellen -Jan Vertonghen

Vertonghen jaagt immers op het record van Jan Ceulemans. Die staat met 96 interlands nog steeds aan kop van de all-time ranglijst. Vertonghen staat voorlopig nog vijf interlands in het krijt. "Ik zou zelfs willen dat de trainingen meetellen", lachte hij.

"Hoe dichter je bij dat record komt, hoe meer je erop begint te letten. De jongens lachten me al uit dat de match niet zou meetellen. Ik weet niet of dat zo is, maar ik hoop het wel." Ook Martinez viel uit de lucht. "Dat deze match niet meetelt? Toch wel. Daarom deden we maar zes wissels", gaf hij aan.

Sander De Graeve

België \\ Tsjechië
 
 
Reacties.