Vertonghen en Lukaku vallen bijna in katzwijm voor Tielemans: "We wisten dat hij Rode Duivel zou worden" en "Hij kan een van de beste ter wereld worden"

06 juni 2017 18:51

Net als tegen Rusland in maart mocht Youri Tielemans ook tegen Tsjechië starten. De naar AS Monaco getransfereerde middenvelder liet op korte tijd een diepe indruk na op zijn collega's bij de Rode Duivels.

De 20-jarige Tielemans vormde in de eerste helft tegen Tsjechië (2-1) een trio met Kevin De Bruyne en Radja Nainggolan. "Iedereen is onder de indruk van zijn kwaliteiten. Ik wil geen vergelijking trekken, maar op die positie kan hij met zijn passing een van de beste middenvelders ter wereld worden", is Jan Vertonghen wel heel erg onder de indruk van de youngster.

"Veel spelers bij de nationale ploeg kennen elkaar al zo lang. Dan is het fijn om nieuwe jongens als Youri en Leander (Dendoncker, red.) te leren kennen. Want weinig Rode Duivels in het buitenland volgen de Belgische competitie op de voet. Youri is een leuke voetballer om naar te kijken, die zowel met links als rechts en vooral veel bluf speelt. Hij neemt op zeer jonge leeftijd het voortouw."

Hij moet van het spelletje blijven geniet, in een vingerknip is het voorbij - Romelu Lukaku

Romelu Lukaku kent Tielemans natuurlijk al langer uit zijn Anderlecht-periode. "De jongens uit het Brusselse, zoals Dedryck, Vince, Michy, ... wisten wel al langer hij hij hier terecht zou komen", pikt Big Rom in.

"Ik ben blij met zijn ontwikkeling. De overstap naar Monaco is de juiste, een jonge ploeg die aanvallend voetbal brengt. Je ziet dat hij van het spelletje geniet en dat moet hij blijven doen. Ik ben er nu 24 en weet nog goed dat ik 16 was. In een vingerknip is he voorbij."

Diederik Geypen

België \\ Tsjechië
 
 
Reacties.