Rode Duivels herstellen relatie met de fans: "Rondgaan na een mindere prestatie is tegen onze natuur in"

07 juni 2017 12:35

De Rode Duivels wisten maandag tegen Tsjechië de gelijke spelen tegen Griekenland en Rusland uit. Op die manier kregen de spelers de fans weer achter zich.

Na het 1-1-gelijkspel tegen Griekenland gingen de Rode Duivels de aanhang niet groeten. Die actie schoot bij sommige supporters in het verkeerde keelgat.

"Het stadion rondgaan wanneer we een mindere prestatie afleveren, is tegen onze natuur in. Omdat we allemaal winnaars zijn", vraagt Toby Alderweireld begrip voor de actie van toen. "Ik heb het gevoel dat we nu weer vertrokken zijn en dat doet deugd. Want ik heb nog de periode meegemaakt dat er geen kat in het stadion zat."

De fans sussen was een natuurlijke reactie - Vincent kompany

Vincent Kompany suste tegen Tsjechië de fans bij de 1-1. Die begonnen zich te roeren omdat scheidsrechter Sandro Schärer geen fout op Kevin De Bruyne floot.

"Dat was een natuurlijke reactie", aldus Kompany. "Ik wilde de negatieve sfeer in de kiem smoren. We hebben jaren gewerkt om de fans weer achter de nationale ploeg te krijgen. Uiteraard is het gevoel nog niet zoals twee jaar geleden, maar laten we opnieuw rustig opbouwen richting iets moois."

Bart Vandenbussche

België \\ Tsjechië
 
 
Reacties.