Met sentiment gekozen voor Anderlecht, maar AA Gent en Vanhaezebrouck moeten ontgoochelen: "Dat deed pijn, hij was de beste met wie ik ooit werkte"

11 juni 2017 10:55

Sven Kums tekende vorige week vrijdag een vijfjarig contract bij RSC Anderlecht. Ook AA Gent trok fel aan de mouw van zijn gewezen aanvoerder, maar kon hem uiteindelijk niet overtuigen.

De 29-jarige Kums koos uit nostalgie voor Anderlecht, dat volgend seizoen bovendien in de Champions League aantreedt. Toch had de middenvelder het moeilijk om de club en coach Hein Vanhaezebrouck teleur te stellen.

"Het deed pijn om hem te ontgoochelen", vertelt Kums in De Zondag. "Dat was niet makkelijk. Sowieso was het al niet makkelijk om neen te moeten zeggen aan Gent. Ik heb er twee prachtige seizoenen beleefd. Anderzijds: een trainer mag je niet overwegen in een keuze."

Ook tussen ons heeft het gebotst in die eerste periode - Kums over Vanhaezebrouck

De Dilbekenaar heeft veel lof voor de trainer die Gent in 2015 naar de eerste titel uit de geschiedenis loodste. "Zijn visie op voetbal ligt mij: dominant en attractief spel, balbezit. Hij schonk mij ook altijd vertrouwen. Hein is de beste trainer met wie ik heb gewerkt."

"Hij haalde uit iedereen het maximale: tactisch en mentaal. Let op, hij kan hard zijn hoor. Ook tussen ons heeft het gebotst in die eerste periode (toen nog bij Kortrijk, red.). Ik speelde niet graag op de flank. Ik zei hem dat: maar hij zei rechtuit: je bent niet sterk genoeg voor een centrale positie. Dat komt aan hoor. Maar je weet tenminste waaraan je moet werken."

Redactie

Serie A \\ Anderlecht \\ KAA Gent \\ Udinese
 
 
Reacties.