OFFICIEEL: AC Milan weet van geen ophouden en haalt op één na duurste speler in de clubgeschiedenis

12 juni 2017 20:08

AC Milan is de laatste jaren wat weggezakt en speelt nog maar een kleine rol van betekenis in Europa. Maar Italiaanse grootmacht wil terug naar hun status van weleer en legde maandag al de vierde zomertransfer vast.

De 21-jarige Portugese international André Silva is officieel de nieuwste speler in San Siro. Hij komt over van FC Porto en ondertekende een contract voor vijf seizoenen. Met een prijskaartje van 38 miljoen euro is hij meteen de tweede duurste transfer ooit, enkel Rui Costa kostte nog meer.

Silva maakte dit seizoen grote de indruk met zijn 21 goals voor Porto in alle competities, waaronder ook de Champions League. Ook bij de nationale ploeg liet hij al zien dat hij gemaakt is voor het hoogste niveau. Superster Cristiano Ronaldo zei in La Gazzetta dello Sport nog over hem: "Als ik stop dan is Portugal in goede handen, want we hebben al een goede aanvaller gevonden: André Silva."

Money, money, money

AC Milan maakt dus gretig gebruik van de nieuwe Chinese eigenaars en vooral hun kapitaal. Eerder werden ook Ricardo Rodriguez (Wolfsburg, € 18m), Mateo Mussacchio (Villarreal, € 18m) en Frank Kessie (Atalanta, geleend met verplichte koopoptie van € 28m) gehaald. En er zijn nog kandidaten, maar om de regels van de Financial Fair Play niet te overtreden, zal de Rossoneri

Yannick Lambrecht

Serie A \\ AC Milan \\ Sporting Lissabon
 
 
Reacties.