Trainen we de wedstrijdrealiteit écht? Uitverkochte tweede editie van de double pass conferentie was opnieuw een enorm succes

16 juni 2017 12:28

Trainen we de wedstrijdrealiteit écht? Dat was afgelopen zaterdag de insteek van de succesvolle tweede editie van de double pass conferentie. Opleidingshoofden uit Vlaanderen en Nederland kwamen luisteren naar de expertise van prof- en amateurclubs.

Voor zijn tweede conferentie trok double pass naar het nagelnieuwe Urban Soccer, de indoorvoetbalterreinen in het Gentse Dok Noord. Een toepasselijke locatie voor een uiteenzetting over hoe we trainingssessies en oefenvormen zo kort mogelijk bij de wedstrijdrealiteit kunnen brengen.

Actieve trainingstijd

Verschillende experts lieten vanuit een jarenlange ervaring hun visie op het thema los. Henk Mariman, Head of Football Development bij doube pass, opende de conferentie met een uiteenzetting over actieve leertijd, waarna ook Jean Kinderenmans (RSC Anderlecht) en Koen Daerden (KRC Genk), de technisch directeurs van twee gerenommeerde jeugdopleidingen in het land, het woord namen.

Amateurploegen werken uiteraard met minder middelen dan profclubs, en dus nodigde double pass ook Kris Defreyne & Bert Devoldere van Torhout 1992 KM uit. De West-Vlamingen die op het tweede amateurniveau actief zijn, laten al jarenlang met succes eigen jeugd doorstromen naar de hoofdmacht.

Nieuwe inzichten

Double pass bouwde de afgelopen vijftien jaar tonnen ervaring op in doorlichting van jeugdopleidingen, en is ondertussen overal in de wereld actief. De jaarlijkse conferentie is dé manier om voeling met de Belgische bakermat te behouden.

De komende dagen laten we Kindermans en Daerden aan het woord over de nieuwe inzichten die de bijeenkomst hen gaf en welke rol double pass speelde in de ontwikkeling van de Anderlechtse en Genkse jeugdopleiding.

Jupiler Pro League \\ 2e amateurliga A \\ Anderlecht \\ KRC Genk \\ KM Torhout
 
 
 
Reacties.