Kan 'Den Ouwe' met een gerust gemoed op pensioen? Nakamba beschikt over alle troeven om Timmy Simons op te volgen

21 juni 2017 11:14

Club Brugge versterkte zich dinsdag met Marvelous Nakamba (23). Willen of niet: de kersverse aanwinst van blauw-zwart krijgt het etiket 'Opvolger van Timmy Simons' opgeplakt. Maar 't is allesbehalve een dubbelganger van het 40-jarige clubicoon.

Nakamba was de voorbije twee seizoenen een vaste waarde bij Vitesse, dat hij niet lang geleden mee aan de Nederlandse beker hielp. Na twee prima seizoenen in de Eredivisie, gaat de Zimbabwaan nu zijn kans wagen bij Club Brugge.

Kuitenbijter met meer dan degelijke passing

Met zijn 1m77 is Nakamba niet meteen de grootste, maar de verdedigende middenvelder gooit wel iedere wedstrijd opnieuw iedere centimeter die hij telt in de strijd. Een kuitenbijtertje, dat er niet voor terugdeinst om de mouwen op te stropen en zijn shirt nat te maken.

Ballen recupereren en die vervolgens zo snel mogelijk aan de spelers rond hem bezorgen: dat is de job van Nakamba. De Zimbabwaan koppelt balrecuperatie, tackelen en loopvermogen aan een meer dan degelijke passing, zo werd ons vanuit Nederland toegefluisterd.

Daar waar Simons de man is die altijd op de juiste plaats probeert te staan, compenseert Nakamba heel veel met zijn enthousiasme en snelheid. Aanvallende middenvelders komen niet graag uit tegen een type als Nakamba. Je weet wel, zo’n type dat negentig minuten lang op je huid zit en het voetballen belet.

Doe het voor Timmy, dan kan Den Ouwe met een gerust gemoed op pensioen

Niets dan positieve signalen dus wat betreft de kersverse aanwinst van Club Brugge. Maar oké, de voorbije jaren passeerden nogal wat verdedigende middenvelders de revue. Kruska, Adu, Gato Silva, Agu en Tomas Pina: allen moesten ze Timmy Simons doen vergeten of uit de ploeg spelen, maar één voor één werden ze doorgestuurd.

Aan Marvelous Nakamba om de nieuwe nummer 6 van Club Brugge te worden, zodat Timmy Simons met een gerust gemoed zijn voetbalschoenen aan de haak kan hangen over iets minder dan een jaar. De kwaliteiten van Marvelous Nakamba doen net als zijn voornaam (prachtig, wonderbaarlijk, geweldig, …) het beste vermoeden, maar de Zimbabwaanse international moet het natuurlijk nog altijd waarmaken op de grasmat.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Vitesse
 
 
Reacties.