Antwerp reageert op driejarig samenwerkingsakkoord met Porto: "Daarop gaan we intens samenwerken"

25 juni 2017 20:50

Dit weekend raakte bekend dat Royal Antwerp FC intensief gaat samenwerken met de Portugese topclub FC Porto. Inmiddels gaf de Great Old een woordje uitleg bij het samenwerkingsakkoord.

Het partnership tussen Antwerp en Porto hoeft niet te verbazen. Sportief directeur Luciano D'Onofrio bouwde jaren geleden al sterke banden op met de grootmacht uit Portugal. Nu hij de touwtjes op de Bosuil in handen heeft, wil hij zijn netwerk nuttig gebruiken.

Intensief samenwerken op vlak van jeugd

"Antwerp gaat voor drie jaar een samenwerkingsakkoord aan met de Portugese club FC Porto", laat de club in een officiële mededeling weten. "De 27-voudige Portugese kampioen en Champions League winnaar van 2011 gaat intens samenwerken met onze club aangaande de jeugdwerking. De samenwerking focust zich op een uitwisseling van informatie en kennis over de begeleiding van jeugdspelers."

"De samenwerking werd bezegeld door Porto-president Jorge Nuno Pinto da Costa en Antwerp vicepresident Luciano D’Onofrio. Daarnaast werd ook overeengekomen om wedstrijden tussen beide clubs te organiseren." Later zal de neo-eersteklasser nog meer duiding geven bij deze samenwerking.

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ FC Porto
 
 
 
Reacties.