Gent haalde een topper binnen: "Zit Rakitic & co op de hielen" en "Goed lottoformuliertje"

27 juni 2017 20:41

AA Gent haalde na een lange strijd met Standard zijn gedroomde middenvelder Frank Andrijasevic binnen. Ze braken er opnieuw hun transferrecord voor, maar het zou nog wel eens veel meer kunnen opleveren. "Een goed lottoformuliertje", klinkt het bij de kenners.

De 25-jarige middenvelder Franko Andrijasevic scoorde afgelopen seizoen zestien goals bij HNK Rijeka, de verrassende kampioen in Kroatië. De moderne aanvallende middenvelder heeft een neus voor doelpunten, het leverde hem naast de interesse van Gent ook die van Standard en enkele buitenlandse ploegen op.

De Buffalo's braken er uiteindelijk hun transferrecord voor met een bedrag van om en bij de 4 miljoen euro. Maar dat is hij zeker en vast waard. "Hij is iemand die we in de winterstop eigenlijk al wilden", aldus sportief manager Patrick Turcq tegen Sport/Voetbalmagazine. "Ik ontdekte hem al voor KV Kortrijk zes jaar geleden. Ik was vooral onder de indruk van zijn vista, kopbalsterkte en opportunisme voor doel."

Ook enkele topspelers zijn onder de indruk. Zo is ook Vedran Runje in de wolken met de transfer van de Buffalo's. "Hij overbrugt makkelijk grote afstanden en met zijn infiltraties vanuit de tweede lijn scoort hij vlot", aldus de ex-keeper van Standard. "Dit kan opnieuw een goed lottoformuliertje worden, nadat ze eerder Kalinic haalden. Zijn feeling, zijn plaatsing is goed, als een magneet gaat hij naar de bal."

De vergelijking met de topspelers is snel gemaakt: "Een rol als Rakitic bij Sevilla past hem als gegoten. Het spel wat verdelen, voor diepgang zorgen en snel aansluiten bij de pivot. Qua niveau komt hij al aardig in de buurt bij hem, Modric en Brozovic. Hij zit hen op de hielen."

KAA Gent \\ Standard \\ Eupen \\ Rijeka
 
 
 
Reacties.