The best is yet to come? Gelukkige verjaardag, Kevin

28 juni 2017 22:02

Feestweek voor Kevin De Bruyne, die er na zijn trouw opnieuw een feestje heeft opzitten deze woensdag. De held van de natie mocht zijn verjaardag vieren en werd (nog altijd maar) 26. Reden tot feesten én tot een lofzang.

Bij de Sporthouse Group hebben ze het afgelopen seizoen van Kevin De Bruyne even samengevat naar aanleiding van zijn verjaardag. Dan valt meteen op hoe belangrijk KDB was voor zijn ploeg:

En dat is ook merkbaar in de cijfers. In de laatste 60 goals van Manchester City had De Bruyne er in niet minder dan 40 (66%) een aandeel, waardoor hij uiterst belangrijk was voor The Citizens.

Assistenkoning

Zeven doelpunten, 22 assists afgelopen seizoen én met 20 eenheden ook assistenkoning in de Premier League. Een topseizoen zonder weerga, waarmee De Bruyne zijn niveau opnieuw een stapje hoger heeft getild.

De absolute wereldtop komt stilaan in zicht voor de nog steeds maar 26-jarige De Bruyne, die van Racing Genk naar Chelsea trok, het daar even moeilijk had en na uitleenbeurten aan Genk en Bremen bij Wolfsburg helemaal doorbrak. Daarna ging het snel, het recordbedrag van 84 miljoen euro dat Manchester City voor hem neerlegde hebben ze zich nog geen moment beklaagd. Hopelijk komen er nog mooie jaren bij!

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Manchester City \\ VfL Wolfsburg \\ Dikkelvenne
 
 
Reacties.