Zulte Waregem mikt op play-off 1 en heeft dan nog drie-vier versterkingen nodig en mikt op deze namen

28 juni 2017 15:15

Bij Essevee heeft de transfermolen deze zomer nog niet stilgestaan. En het is nog niet ten einde. Wie komt er nog allemaal bij? Francky Dury legt uit, wij vullen de ontbrekende profielen aan in de mate van het mogelijke.

Walsh, Heylen, Reichert, De Mets, Iseka, De Pauw, De Sart en Olayinka zijn er al, enkel medische en fysieke testen houden Kastanos nog van een handtekening bij Essevee.

Maar ook dan moet er nog wat bij. “Ik zoek nog drie-vier spelers. De teller staat op 21, dus we hebben nog een drietal mensen nodig. Ik zoek drie keepers, drie spitsen en de andere posities moeten dubbel bezet zijn”, aldus Francky Dury op de eerste training. Waar er dan nog versterkingen moeten komen?

Doel

In doel hebben Dury en keeperstrainer De Vos voorlopig drie valabele doelmannen voorhanden: Bossut, Steppe en Bostyn. Voor Steppe is er links en rechts (Waasland-Beveren) wat interesse, maar pas als er iets concreet wordt kan er nog voor een vervanger gekeken worden. Bostyn doorschuiven behoort zeker ook tot de mogelijkheden.

Verdediging

In principe zijn er acht verdedigers voorhanden en is het huiswerk af. Hamalainen/Madu op links, De fauw/Walsh op rechts en met Derijck, Heylen, Baudry en Severin vier centrale verdedigers. Een linksvoetige centrale verdediger is echter nog steeds welkom, mogelijk dat Baudry dan nog kan vertrekken.

Middenveld

Met Gertjan De Mets, Julien De Sart en Ben Reichert zijn er drie nieuwe middenvelders gekomen. Onur Kaya en Robert Mühren – hij krijgt een nieuwe kans in de voorbereiding – kunnen op de 10 worden uitgespeeld, in de aanvallende animatie kunnen ze ook op andere plekken overweg.

Toch mag er nog zowel een verdedigende als aanvallende middenvelder bijkomen. Voor die eerste plaats werden Azouni, Konaté en Oldrup Jensen al genoemd, over die laatste is er een akkoord – maar zijn Noorse club Odd wil hem pas op 20 juli lossen. De Cyprioot Kastanos moet de aanvallende middenvelder worden, al is er in de Franse pers ook nog een piste rondom de Pool Lypski.

Aanval

Kaya kan uitwijken naar links, ook Leya Iseka kan op de flank zeker van waarde zijn en Nill De Pauw werd ook binnengehaald. Toch zal Dury een extra man met een actie – als er zich opportuniteiten aandoen – niet weigeren. Cordaro loopt nog rond aan de Gaverbeek, maar kan mogelijk nog vertrekken. Het dossier Coopman is nog niet helemaal begraven.

Vooral in de spits moet er – nu Leye gaat vertrekken – echter nog iets bij. Olayinka, Leya Iseka en Mühren zouden op die positie wel eens concurrentie kunnen krijgen van nog een spits. Gueye was een optie, maar hij lijkt te kiezen voor STVV.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KRC Harelbeke
 
 
Reacties.