Veel gelachen met transfer Anderlecht, maar die zou nu wel eens de pikorde overhoop kunnen gooien

01 juli 2017 13:03

We zijn begin juli en Anderlecht begint stilaan in volle voorbereiding te geraken. De voorbije week was het nog behelpen, maar vandaag keren alle internationals - behalve Acheampong - terug op de club. Maar in tussentijd heeft er eentje wel al punten gescoord.

Silvère Ganvoula is zo'n beetje de onbekende factor bij Anderlecht. Een bizarre transfer in volle competitie van Westerlo en de bedoeling was om hem dit seizoen direct weer uit te lenen. Die plannen zijn echter 'on hold' gezet, want de 21-jarige Congolees liet zich opmerken op het moment dat het moest.

Weiler wil het allemaal eerst even afwachten, maar het zou best wel eens kunnen dat Ganvoula en niet Thelin eerste doublure van Lukasz Teodorczyk wordt. Ganvoula speelde tegen Oudenaarde best een goeie wedstrijd en bewees dat hij met zijn sterke lichaam kan wegen op een verdediging.

Ze zullen wel binnengaan

"Weiler zei me al dat hij elke dag progressie ziet bij Ganvoula", knikte Herman Van Holsbeeck. "We gaan wachten tot eind augustus om te zien wie één, twee en drie wordt in de pikorde."

Thelin liet tegen Oudenaarde dan weer een handvol wenkende kansen liggen. "Het belangrijkste is dat ik die kansen kreeg. Ze zullen wel binnengaan binnen een tijdje", zei de Zweed na de match. Toch maar beter héél snel, want er staat eentje te drummen voor de plaats van tweede spits...

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ SV Oudenaarde
 
 
Reacties.