Weiler acht Anderlecht-jongeren nog niet rijp genoeg, moeilijke evenwichtsoefening duurt voort: "Het blijft een algemeen probleem"

02 juli 2017 16:48

RSC Anderlecht kroonde zich afgelopen seizoen voor de 34ste keer tot kampioen. Youri Tielemans en Leander Dendoncker hadden allebei een belangrijk aandeel in de paars-witte titel, maar niet alle jongeren van het huis beleefden een succesvol jaar.

Anderlecht leende tal van jeugdproducten zoals Aaron Leya Iseka, Dodi Lukebakio, Nathan Kabasele, Wout Faes en nog enkele anderen uit aan andere clubs. Ook richting komend jaar acht coach René Weiler deze jongens nog niet rijp voor het eerste elftal.

(lees verder onder de foto)

Anderlecht leende Wout Faes vorig seizoen uit aan de Nederlandse eersteklasser Heerenveen

Niet elke eigen opgeleide speler is natuurlijk van internationaal niveau. En dus is de vraag in welke mate Anderlecht jongeren een kans moet geven in het eerste elftal? Jean Kindermans, hoofd van de jeugdopleiding, weet dat dit een heikel punt is. Op de double pass conferentie van 10 juni kreeg Kindermans het thema voorgelegd door een van de aanwezige coaches uit Vlaanderen en Nederland.

In een topclub als Anderlecht tellen de prijzen - Jean Kindermans

"Het blijft een algemeen probleem dat jeugdpolitiek bij clubs los staat van de visie van de A-ploeg", benadrukte Kindermans. "In een topclub als Anderlecht tellen de prijzen. En ligt het niveau voor de jongeren zéér hoog. Dan moeten ze soms geduld opbrengen."

Dendoncker en Tielemans wisten door te breken in de A-ploeg van Anderlecht

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ Heerenveen \\ Marseille \\ Toulouse
 
 
Reacties.