Troubles in paradise bij de Flames? Kalmte bewaren

07 juli 2017 10:30

De Belgian Red Flames werden deze week opgeschrikt door een bericht rondom Kassandra 'Kassie' Missipo, die om disciplinaire redenen uit de EK-selectie werd geweerd. En dus is het nu aan de Flames om de rangen te sluiten en de focus opnieuw op het sportieve te laten komen.

De Red Flames zijn niet echt onder een heerlijk gesternte in aanloop kunnen gaan naar het EK in Nederland. Dat begint op 16 juli en voorlopig lijken de Flames daar nog niet helemaal klaar voor.

Een slechte generale repetitie is gelukkig vaak een goede première, als we het gezegde mogen geloven. De 7-0 nederlaag in Spanje was toch een serieuze wake-up-call, in Frankrijk een nieuw blauwtje lopen is dan ook absoluut te vermijden.

Temeer er in het pantser van de unieke groepssfeer van de Belgian Red Flames ook een barstje is gekomen door de uitsluiting van Kassie Missipo van de KAA Gent Ladies. Het zorgt misschien toch wel voor wat extra druk, ook daarin moet de Belgische nationale ploeg misschien nog wat extra ervaring kweken.

Troubles in paradise? Het zal toch vooral van de prestaties de komende weken afhangen. De laatste jaren zit er een positieve vibe rondom de vrouwenploegen van België, na de cats en Tigers is het nu ook aan de Flames om met alle kritiek komaf te maken. Winst op 16 juli tegen Denemarken en alles is opnieuw vergeten, zoveel is duidelijk.

Aernout Van Lindt

België \\ Frankrijk
 
 
Reacties.