Kristinsson over vertrek Copa en Galitsios: "Ik vond het echt moeilijk, maar..."

09 juli 2017 12:00

Sporting Lokeren is onder leiding van trainer Runar Kristinsson een nieuwe weg ingeslagen. Sinds de IJslander vorig seizoen het roer overnam, probeerde hij de spelerskern steeds meer naar zijn hand te zetten.

In het tussenseizoen resulteerde dat onder meer in het vertrek van Barry Copa (37) en Giorgios Galitsios (31). De ervaren spelers kregen geen nieuwe overeenkomst in het Daknamstadion. Een moeilijke, maar tegelijkertijd moedige beslissing van Kristinsson en co.

"We konden Galitsios toch geen contract geven omdat het een vriendelijke jongen is, hé?"

“Ik vond het echt moeilijk om iemand als Galitsios aan de kant te schuiven”, vertelt Runar Kristinsson aan Voetbalkrant.com. “Die jongen is op en top prof en gaf zich iedere training opnieuw voor de volle honderd procent.”

“Anderzijds maak ik mijn beslissingen op basis van wat spelers aan de ploeg kunnen bijbrengen. We konden Galitsios toch geen contract geven enkel en alleen omdat het een vriendelijke jongen is, hé? Zoiets gaat niet.”

"Copa werd kwetsbaarder en moest af en toe een training overslaan" - Runar Kristinsson

Nog moediger was de beslissing om Barry Copa opzij te schuiven. “Copa… Een schitterende gast die al een fantastische carrière achter de rug heeft”, zegt Kristinsson. “Eén probleem: hij heeft zijn leeftijd wat tegen. Hij wordt er niet jonger op en wij wilden verder met iets jongere doelmannen.”

“Als eerste doelman wilde ik ook een ander type doelman. Iemand die iets groter is. (Verhulst is 1m90, Copa 1m80, nvdr.) Bovendien kon Copa ook lang niet meer iedere training voluit gaan. Omwille van zijn leeftijd werd hij al ietsje kwetsbaarder en moest hij af en toe een training overslaan.”

“Er komt altijd een moment waarop je zulke knopen moet doorhakken, maar dat is nu eenmaal zo in het voetbal. Al ben ik ervan overtuigd dat deze veranderingen op het juiste moment kwamen”, besluit Kristinsson.

Timothy Collard

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Hamme VW
 
 
Reacties.