Castro doet vreemde transferkwestie met AA Gent uit de doeken: "Dat is raar"

10 juli 2017 19:18

Bram Castro (34) leek de nieuwe doelman van KAA Gent te worden, maar zover kwam het uiteindelijk niet. In extremis werd de deal afgeblazen. In een uitgebreid interview op de website van Heracles Almelo komt Castro nu nog eens terug op het vreemde verhaal.

"De donderdag voor de eerste training kreeg ik het bericht dat AA Gent mij wilde overnemen. Op zaterdagavond waren de clubs akkoord. Zondag volgde het afscheid van de groep en de club en heb ik mijn spullen gepakt. Maandag heb ik met AA Gent gesproken over de laatste details van de overgang."

Alles was zo goed als in kannen en kruiken, maar... "Toen ging het mis", zegt Castro. "Zij bleken een totaal ander type doelman te zoeken dan ik ben. De meningsverschillen lagen daardoor zover uit elkaar dat het beter was om niet de samenwerking aan te gaan.”

(Lees verder onder de foto)

"Ze hadden blijkbaar toch geen goed beeld van wie Bram Castro is"

“Ik ben een rustige keeper die geen gekke dingen doet en gewoon zijn mannetje staat. Zij zochten een keeper van het tegenovergestelde soort. Dat is raar, gezien de moeite die door hen genomen is en de overeenkomst die gesloten werd met Heracles Almelo. Ze hadden blijkbaar toch geen goed beeld van wie Bram Castro is", merkt de ervaren rot fijntjes op.

De 34-jarige Castro wist toch even niet goed wat hem overkwam. “Het ongeloof schoot door mijn hoofd. Het is toch een tik die je krijgt, ook op mijn leeftijd. Toch is het misschien juist mijn leeftijd waardoor ik dit snel achter me kan laten en gewoon lekker aan het seizoen kan starten. Ik kan het goed verwerken en gelukkig zijn mijn vrouw en kinderen er ook goed mee omgegaan."

(Lees verder onder de foto)

"Ik ga honderd procent geven voor Heracles Almelo" - Bram Castro

"Zij steunen mij in alles. Natuurlijk was het makkelijker geweest in de situatie zoals die leek te worden, maar het heeft zich anders voorgedaan. Dat het mis is gelopen, is blijkbaar de voetbalwereld. Mijn contract hier bij Heracles Almelo loopt nog een jaar door. Ik ga er ook van uit hier die tijd te voetballen. Maar goed, het blijft voetbal. Daar is de afgelopen week het voorbeeld van.”

“Ik ga honderd procent geven voor Heracles Almelo. Vandaag ben ik door iedereen weer fantastisch ontvangen. Door de technische staf, de spelers, het personeel. Dat voelt goed. Ik ben blij om weer deel van deze club uit te maken", besluit Castro.

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ KAA Gent \\ Heracles
 
 
 
Reacties.