Ooit de man die in de voetsporen van Lukaku moest treden, nu... "Ik weet niet wat Anderlecht met me van plan is"

12 juli 2017 14:13

Aaron Leya Iseka heeft al heel wat te verduren gekregen. Bij Anderlecht kreeg hij het etiket van 'niet genoeg mentaliteit' opgeplakt. De club leende hem uit aan Zulte Waregem, maar wat zijn toekomst brengt, dat weet hij niet.

Zijn broer Michy Batshuayi speelde ook in de jeugd van Anderlecht, maar vertrok. Gaat Leya Iseka hetzelfde pad op? "Ik heb er geen flauw idee van wat de bedoelingen van Anderlecht zijn met mij. Dat is nu mijn zorg niet. Ik concentreer me op mijn persoonlijke evolutie, op mijn sportieve vooruitgang, niet op mijn toekomst op lange termijn bij Anderlecht of een andere club", zegt hij in S/V Magazine.

Bij zijn uitleenbeurt aan Marseille kwamen er heel wat verhalen overgewaaid naar België. "Er is heel wat geschreven in de kranten, men heeft me ingedeeld bij de jongeren die geen toekomst hebben bij Sporting, het was allemaal heel negatief. Aan de ene kant vind ik dat bizar, aan de andere kant zeg ik tegen mezelf dat dat nu eenmaal het voetbal is en dat het me niet verbaast."

Geen wraak

De Supercup wordt direct een eerste confrontatie met zijn moederclub. "Ik heb die datum natuurlijk wel in mijn hoofd. Die match gaat speciaal zijn voor mij. Dat kan geen wedstrijd als een andere zijn aangezien ik de tegenstander door en door ken en ik er nog een driejarig contract heb lopen. Maar wraak komt er voor mij niet bij kijken. Het is eerder een match om op een vriendelijk en positieve manier te laten zien dat ik er nog ben, dat ik nog altijd mijn kwaliteiten heb als spits."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem \\ Marseille
 
 
Reacties.