Het verschikkelijke verdict voor Abdelhak Nouri en zijn familie: "Als hij bijkomt zou hij niet meer kunnen denken, eten, praten, lopen, zelfs waarschijnlijk niet eens iemand herkennen"

13 juli 2017 20:32

Ajax bracht donderdagvoormiddag verschrikkelijk nieuws naar buiten over de gezondheidstoestand van zijn speler Abdelhak Nouri. De 20-jarige middenvelder liep vorige week in een oefenmatch tegen Werder Bremen ernstige en blijvende hersenschade op.

Zijn broer Abderrahim Nouri vertelt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat het er bijzonder slecht aan toegaat met Abdelhak. "De doktoren zijn vrij zeker van hun zaak dat het niet goed komt. Als hij bijkomt zou hij niet meer kunnen denken, eten, praten, lopen, zelfs waarschijnlijk niet eens iemand herkennen", is het verdict hard. "Niet meer functioneren gewoon."

Bidden voor zijn herstel

"Maar wij geven het niet op, wij geloven dat God bepaalt. Het geloof leert ons ook te accepteren en we bidden voor zijn herstel. Daar houden wij ons nu aan vast. We geloven sowieso dat dit leven tijdelijk is en dat het eeuwige hierna komt, maar ja, iedereen had hem eerst nog doelpunten willen zien maken."

Nouri zakte vorige zaterdag in een oefenmatch op Oostenrijkse bodem in elkaar. Daar werd het Ajax-talent minutenlang gereanimeerd.

Bundesliga \\ Europa League \\ Ajax \\ Werder Bremen
 
 
 
Reacties.