Galamatch tussen Lokeren en Olympiakos eindigt zonder doelpunten

15 juli 2017 18:52

Zaterdag organiseerde Sporting Lokeren zijn jaarlijkse fandag. Na de ploegvoorstelling en handtekeningensessie kwamen 1960 supporters kijken hoe hun ploeg het deed in de galamatch tegen Griekse kampioen Olympiakos.

Voor Lokeren was het de eerste oefenpot in het eigen Daknamstadion, en zeker na de 2-1 nederlaag tegen Cercle Brugge wilden de fans iets zien. Kristinsson stelde dan ook een compleet verschillende basiself op in vergelijking met woensdag.

Ook bij de bezoekers liepen enkele bekenden: Vadis Odjidja Ofoe, Mehdi Gonzalez-Carcela en Anderlecht-flop Marko Marin werden door Besnik Hasi het veld opgestuurd. Na de 0-6 tegen Malinwa zeker en vast een ploeg om rekening mee te houden.

Het matchbegin werd gekenmerkt door veel slordige en incomplete passes langs beide kanten. Na een kwartier konden we wel een eerste kansje noteren, toen een voorzet van Marzo bijna in eigen doel werd geschoven door een Griekse verdediger. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Maric enkele meters naast. Vijf minuten later was er de eerste kans van Olympiakos, een laag schot van Ansarafid dat net naast de kooi van Verhulst ging.

Het eerste halfuur ging voorbij zonder zelfs maar één poging binnen de palen. De enige noemenswaardige kans was pal voor het rustsignaal: Carcela schoot overhoeks op doel, maar Verhulst kon zonder probleem pareren met de voeten. Rusten bij 0-0.

Meer schwung na de rust

Bij aanvang van de tweede helft schakelden de Grieken meteen een versnelling hoger, met kapitein Fortounis als orkestmeester. Die storm ging echter al snel weer liggen. In de 68ste minuut kwam er toch ook nog eens een relatief grote kans voor de Waaslanders, wanneer Persoons rakelings naast de kruising mikte.

De inbreng van de jonge Straetman bracht wel iets meer gevaar aan Lokerse kant. Tien minuten voor tijd gaf hij zelfs bijna een assist aan Söder, maar de doelman had kattenreflexen. Ook Miric geraakte er even later net niet voorbij. De fans schoten plots in actie, maar doelpunten vielen er niet meer. Al bij al een jammere 0-0 op de fandag.

Eindverdict

Bij Lokeren zijn er toch nog sporen van vorig seizoen: de verdediging staat op orde (nieuwkomer Marzo maakte wel een goeie indruk), maar aanvallend kan het simpelweg te weinig brengen. Andere nieuwelingen Slagveer en Mpati kwamen nauwelijks in het spel voor, dan maakte Söder op een halfuur meer klaar.

Er was trouwens een videoref aanwezig voor deze galamatch, maar die moest niet in actie komen. Dit seizoen komt deze in totaal nog zes keer naar Daknam.

Basisopstelling Sporting Lokeren: Verhulst, Marzo, Maric, Overmeire, Persoons, De Sutter, Kehli, Rassoul, De Ridder, Slagveer, Mpati

Invallers: 60' Straetman voor De Sutter, 60' Söder voor Slagveer, 72' Miric voor Kehli

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Olympiakos Nicosia
 
 
 
Reacties.