Lokerse nieuwkomers bewezen zich tegen Griekse kampioen: "Heel veel mogelijkheden"

15 juli 2017 22:31

Op de fandag speelde Sporting Lokeren gelijk tegen Olympiakos in een galamatch zonder doelpunten. Een betere uitslag dan op voorhand verwacht, maar wat vond de trainer ervan?

"We spelen tegen een heel goeie ploeg die veel balbezit had, maar we hebben goed verdedigd. Zij hadden misschien meer mogelijkheden, maar wij hadden de grootste. Dit was een goeie wedstrijd van ons en dat is ook belangrijk in aanloop naar de competitie," begint Runar Kristinsson.

Het was in feite weer een typische Lokeren-match, zoals we er vorig seizoen zoveel kregen. "Je weet dat je tegen zo'n sterke ploeg niet hoog moet gaan staan. We probeerden dat even in het begin, maar dat ging niet goed dus zijn we teruggezakt."

De nieuwe bende

Er kwamen deze zomer al een handvol nieuwe spelers aan op Daknam, die zich zaterdag nogmaals mochten bewijzen. "Marzo en Mpati zijn op de juiste momenten mee naar voren gegaan. Dat verwacht je ook van hen als flankspelers."

Invaller Robin Söder liet vooral een sterke indruk na. "Ja, hij toont zeker wel iets. Hij kan zowel in de spits spelen als van links, hij is veel aan de bal en dreigt dan ook met goeie loopacties. Daarnaast is hij zeker complementair met De Sutter, dus een 4-4-2 is mogelijk. We hebben eigenlijk heel veel mogelijkheden."

Hopelijk krijgen we dit seizoen weer weinig doelpunten tegen - Runar Kristinsson

"Luciano heeft een goeie wedstrijd gespeeld, zeker defensief. En dat was belangrijk voor mij, ik wou zien dat hij dat ook kan," gaat de Ijslander verder. "Ze waren allebei goed, maar ik wil vooral zien dat de Nederlanders, Marzo en Slagveer, ook kunnen verdedigen. Maar daar zijn we mee bezig en dat heb je vandaag ook kunnen zien," besloot hij. Lees hier het volledige matchverslag.

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Olympiakos Nicosia
 
 
 
Reacties.