Maak kennis met nieuwe Lokeren-aanvaller Robin Söder: "Alles op zijn tijd"

17 juli 2017 21:45

Onlangs kwam Robin Söder van het Deense Esbjerg over naar Sporting Lokeren. Tegen Olympiakos mocht de 26-jarige aanvaller zijn debuut maken voor het thuispubliek van Lokeren, achteraf sprak hij over zijn eerste weken in België.

"Spijtig dat ik niet kon scoren, maar het voelde wel goed. Ik deed mijn best om achter de verdediging te lopen, dat is ook mijn typische speelstijl,' begint de Zweed in uitstekend Engels.

Ik voel me hier goed, enkel nog een huis zoeken en mijn familie naar hier halen - Robin Söder​

Hoe zijn aankomst in het voor hem onbekende Lokeren verliep? "Alles goed, ik werd hier goed ontvangen door de spelers en de club. Het heeft wel wat tijd nodig om me aan te passen en in mijn ritme te komen. Skulason spreekt ook Zweeds, dus hij heeft me al veel geholpen. Net als Ofkir, die een beetje Noors spreekt. Maar alles op zijn tijd."

Typische speelstijl

Hij was vorig seizoen een vaste waarde in Denemarken en scoorde 12 keer in 36 wedstrijden. "Ik probeer meer in de zestien te blijven, zo kon ik vorig seizoen ook al iets meer scoren. Dat wil ik ook naar hier meebrengen," gaf Söder mee.

Hoger niveau dan ik gewend ben - Robin Söder

Daarbij heeft trainer Kristinsson veel vrijheid met zijn nieuwe aanvaller. "Ik speel waar de trainer me wilt. Ik speel het liefst als spits, maar ik kan evengoed op de flanken spelen."

Opvolger van Ibrahimovic?

Söder werd zelfs al genoemd bij de nationale ploeg, maar de Zweed relativeert. "Nee, ik ben er niet zo mee bezig. Mijn naam werd vernoemd in de lente en misschien als ik hier goed speel... Maar het is niet mijn belangrijkste doel. Mijn focus ligt nu hier."

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ Olympiakos Nicosia
 
 
 
Reacties.