Kapitein van de Lokerse beloften nu ook bij de eerste ploeg: "Dat zit in mijn natuur, met of zonder band"

18 juli 2017 22:27

Sporting Lokeren won dinsdagavond in Deinze de voorlaatste oefenmatch voor de competitiestart met 1-2, al ging dat niet zonder moeite. In een onuitgegeven opstelling mocht de 21-jarige Arno Monsecour starten en zelfs de kapiteinsband dragen.

Waar Lokeren in de eerste helft non-stop op de helft van Deinze speelde, werd het na de rust plots nog spannend. "De eerste helft beter dan de tweede, hé. Het was wat zoeken in de tweede helft, we waren de controle een beetje kwijt," was de indruk van Arno Monsecour na de 1-2 tegen Deinze.

We speelden tegen onszelf in de tweede helft

Wat de oorzaak was? "Het is een bepaalde manier van spelen en dat is misschien voor enkele jongens aanpassen, maar de voorbereiding dient natuurlijk om te te zoeken. Ik denk dat het vooral daaraan ligt en dat zo bepaalde looplijnen minder waren."

Scoren als kapitein

Monsecour trapte tevens het tweede Lokerse doelpunt binnen. "Heel lang geleden dat ik nog eens gescoord heb. Het is zelfs de eerste keer dat ik een veldgoal maak," glundert de verdediger.

Hij kreeg ook de kapiteinsband van Kristinsson, dat moet toch iets anders voelen dan bij de beloften. "Die band is één ding, maar ik blijf gewoon coachen op het veld. Dat zit in mijn natuur, met of zonder band."

Zien we dat binnenkort ook in de competitie? "We zien wel. Er is veel concurrentie op elke positie. Ik hoop zoveel mogelijk selecties te halen en we zien wel. In voetbal kan alles gebeuren," besloot Monsecour.

Lees hier het matchverslag.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren \\ SK Deinze
 
 
Reacties.