Flames duidelijk na kritische geluiden: "Stoppen met vergelijken" en "Willen ze alleen mannenvoetbal kijken, dan moeten ze dat vooral doen"

18 juli 2017 18:41

Meer dan 700.000 kijkers voor de eerste wedstrijd van de Belgian Red Flames ooit op een EK. En toch ... enkele negatieve geluiden. Dat het vrouwenvoetbal misschien die aandacht niet verdient. "We moeten stoppen met vergelijken met het mannenvoetbal."

De vergelijking met het mannenvoetbal is nu eenmaal krom: "Dat doe je in tennis of andere sporten toch ook niet", aldus Heleen Jaques. "We moeten het vrouwenvoetbal appreciëren om wat het is. Als je niet kan stoppen met die vergelijken, dan moet je niet kijken."

Je vergelijkt vrouwentennis toch ook niet met mannentennis?

"We moeten ons niet focussen op zij die het slecht bedoelen", pikt Nicky Van Den Abbeele in. "Maar focusen op de mensen die in ons geloven. De mensen die naar ons komen kijken, blijven ons volgen."

Ook bondscoach Ives Serneels reageerde uitgebreid op de vraag en sluit zich helemaal aan bij de Flames die voor hem het woord namen op de persconferentie in Gilze. De volledige reportage kan je hieronder vinden:

Aernout Van Lindt

België \\ Noorwegen
 
 
Reacties.