Lokeren met twee gezichten gaat niet zonder moeite voorbij Deinze

18 juli 2017 21:22

Na het verlies tegen Cercle Brugge (2-1) en het gelijkspel tegen Olympiakos (0-0) wou Sporting Lokeren nog een keertje winnen. Dat moest dan op het veld van 1e amateurploeg SK Deinze gebeuren.

Heel wat basisspelers kregen rust, dus trainer Kristinsson stelde een onuitgegeven elftal op. In een 4-4-2 stonden Söder en Miric samen in de spits, Enoh - normaal een aanvaller - werd zoals vorig seizoen op de rechtsback gezet en enkele aanstormende talenten kregen hun kans met Arno Monsecour als kapitein.

Twee in drie minuten

Logischerwijze had Lokeren massaal overwicht, maar ondanks het eenrichtingsvoetbal zagen we geen kansen in het eerste kwartier. In de 19e minuut was het wel prijs: Minguidi stuurde Miric diep na een vergissing van de thuisploeg, die ging neer in de zestien en zette zelf de penalty om.

Amper drie minuten later was daar al de tweede, toen een voorzet van Ticinovic over alles en iedereen ging en Monsecour kon binnentrappen. Daarna werd het weer rustiger, maar op het halfuur mocht doelman Geens toch voor het eerst redding brengen. Kansen waren er in de eerste helft niet meer en dus gingen we de rust in bij 0-2.

Het tij keert

De vier wissels in het begin van de tweede helft brachten vooral geen verbetering. Integendeel, plots nam thuisploeg Deinze de bovenhand van de eersteklasser. Dat werd ook beloond in de 70e minuut: een kopbal belandde eerst tegen de paal, maar uit de daaropvolgende hoekschop was het wel raak.

En de druk op de Lokerse verdediging bleef maar aanhouden. Deinze wou duidelijk een resultaat neerzetten, terwijl de Waaslanders aanvallend niets meer klaar kregen. In de 81e minuut waren ze er nog eens, maar een foutje van de verdediging werd niet afgestraft door Martin. Het slotoffensiefje bracht geen doelpunten meer en zo wint Lokeren met 1-2 in Deinze.

Opvallende spelers

Miric liep enkele keren goed diep, maar was dan te onhandig om een kans te creëeren. Straetman was gevaarlijk bij Lokeren met enkele knappe acties, al kwam daar vaak geen gevolg aan door de spelers rondom hem. Monsecour - voorheen kapitein van de beloftenploeg - was een zekerheid achterin en kon ook zijn doelpuntje meepikken.

En wat betreft de wisselspelers: Martin bewees met zijn barslechte invalbeurt dat de kritiek op hem niet uit de lucht gegrepen is. Triest en De Prycker stonden er niet lang genoeg op om een oordeel te vellen. Verder kregen ook Sangare en Ouattara, twee testers uit Burkina Faso, hun eerste speelminuten.

Basisopstelling Sporting Lokeren: Geens - Straetman - Ticinovic - Miric - Ninaj - Monsecour - Söder - Benchaib - Enoh - Torres - Minguidi

Wissels: 45' Sangare voor Enoh, 55' Ouattara voor Straetman, 55' Triest voor Miric, 55' Martin voor Söder, 83' De Prycker voor Ninaj