Essevee wordt te laat wakker en houdt slechte generale repetitie voor Anderlecht

18 juli 2017 21:32

Zulte Waregem heeft zijn laatste oefenmatch voor de Supercup van zaterdag tegen Anderlecht gespeeld. Het werd niet de beste generale repetitie, want ze gingen met 1-3 de boot in tegen Amiens.

Essevee kende een desastreuze start. De Franse eersteklasser stond al in de eerste minuut op voorsprong na een goal van Bourgaud. Vijf minuten later stond het na een scherpe counter van de Fransen 0-2. Van een koude douche gesproken.

Zulte Waregem probeerde terug te vechten en scoorde ook twee keer via Muhren en Cordaro, maar de goals werden telkens ook afgekeurd. In de tweede helft mocht nieuwste aanwinst Idrissa Doumbia zijn debuut maken. En even later werd hij vergezeld van Leya Iseka.

Die zorgde onmiddellijk voor gevaar en dwong even later zelfs een strafschop af, die door Derijck werd omgezet. Amiens had er intussen wel al 0-3 van gemaakt.