Haalt Ives Serneels verrassing(en) uit de hoed in 'do or die'-match? "Ik denk erover na"

20 juli 2017 11:00

De Belgian Red Flames zijn helemaal klaar voor hun tweede opdracht op het EK in Nederland. Tegen Noorwegen is verliezen uit den boze, anders zit het toernooi er al op. Bondscoach Serneels heeft positieve selectiedruk.

De Belgian Red Flames willen tegen Noorwegen een goed resultaat neerzetten. Bondscoach Ives Serneels heeft met Lorca Van De Putte en Laura Deloose in principe ook zijn geblesseerde backs opnieuw ter beschikking, waardoor hij een luxeprobleem heeft bij het kiezen.

Verder zou hij vooraan wel eens durven verrassen, door Tessa Wullaert een rijtje achteruit te schuiven - meer in een rol zoals Pernille Harder dat ook doet bij Denemarken. "Daar stond ze in de tweede helft ook al tegen de Denen. Ze kan die rol perfect uitspelen, maar dan is het de vraag wie we voor haar posteren: kiezen we voor snelheid of voor een targetspits zoals Tine", aldus de bondscoach op de persconferentie.

Of toch nog met Wullaert in de spits? "Als we haar lager zetten, dan moet ze haar actie van verder van het doel inzetten ook natuurlijk, dat is een klein nadeel. Ik heb de ploeg in mijn hoofd op een tweetal posities na, daarover denk ik nog na", wilde Serneels nog niet teveel in de kaarten laten kijken.

Kunnen de Flames stunten tegen Noorwegen? Een gratis bonus van 80 euro kan meteen 320 euro worden dan. En je kan ook Nederland - Denemarken betrekken in de zaak.

Aernout Van Lindt

België \\ Noorwegen
 
 
Reacties.