Hoe het fenomeen Hegerberg afstoppen? "Ada zal sterretjes zien"

20 juli 2017 09:50

Veel indrukwekkender dan Ada Hegerberg kan je het niet vinden op het Europese voetbaltoneel. Erg groot, erg stevig en bijzonder snel met de bal aan de voet. "Ze kan scoren vanuit een klein gaatje, ze heeft erg veel kwaliteiten", is ook Janice Cayman onder de indruk. Máár: er is een oplossing.

"Ze is heel atletisch, ik ken haar uit de Franse competitie. Snel, stevig, sterk en ze kan vanuit een klein gaatje een doelpuntje prikken. Natuurlijk zullen we voor Ada enorm moeten opletten", aldus Janice Cayman op haar persconferentie.

Maar zowel bondscoach Serneels als de verdedigsters van de Flames zien een oplossing. "Er meteen staan vanaf het eerste moment in de duels - en die moeten op het randje zijn", aldus Heleen Jaques. "Ada? Ze zal sterretjes zien."

Of hoe de coach het verwoordde: "Ik zal nooit aan mijn speelsters vragen om erover te gaan of iemand te kwetsen, maar we moeten werken aan die duelkracht en ervoor zorgen dat het soms wat meer op het randje is. Ook dat is een les die we trokken uit het duel met Denemarken."

"We hebben een aantal dingen geleerd, die we uit oefenduels of kwalificatieinterlands niet konden trekken, omdat je ze pas tegenkomt op een EK en de tegenstanders hier absolute top zijn. Stoppen met voetballen in de laatste minuten, de slimme fout maken, ... Dat nemen we mee naar Noorwegen."

Aernout Van Lindt

België \\ Noorwegen
 
 
Reacties.