Waarom hij terugkwam naar België? "Dichter bij familie" en "Bij club die vorig jaar beste voetbal bracht én Europees speelt"

20 juli 2017 19:02

Met de Supercup kunnen Anderlecht en Zulte Waregem hun eerste prijsje van het seizoen pakken. Beide teams haalden flink wat spelers binnen, waaronder enkele terugkeerders.

Zo ook Nill De Pauw, die na een avontuur in Frankrijk bij Zulte Waregem zit. "Waarom zou ik twijfelen? Ik had twee jaar weinig gevoetbald en ik kwam bij een ploeg die het beste voetbal van België speelde én die Europees speelt. Vorig jaar speelden ze goed – zeker top-3, het enige dat ze misschien wat misten was diepgang. Dat zal ik misschien proberen in te lossen", aldus De Pauw lachend.

Veel vertrouwen in Essevee, waarin hij zelf zijn plaats wil vinden. “Ik wilde sowieso speelminuten maken, maar in België kennen ze me natuurlijk wel uit het verleden. In het buitenland heb ik minder kansen of keuzes. The Championship zou me ook wel iets leuks lijken, maar in België ben ik ook opnieuw bij de familie.”

Ook dat speelde mee in de beslissing van de ex-aanvaller van Sporting Lokeren: “In Guingamp was ik vaak alleen met mijn vrouw en mijn zoontje, nu ben ik ook opnieuw dichter bij de familie. Na twee jaar doet dat enorm veel deugd. Vanuit Waregem ben je snel in het Waasland, dat is een groot verschil en na twee jaar besef je zoiets wel en kan je het enorm waarderen.”

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Sporting Lokeren \\ Zulte Waregem \\ SK Deinze \\ FCV Dender EH \\ Amiens
 
 
 
Reacties.