Gedaan met de vrees bij Anderlecht, Standard en alle andere eersteklassers: belangrijke beslissing over de Afrika Cup is genomen

21 juli 2017 08:43

Het was ook dit seizoen weer de vrees bij tal van clubs uit de Jupiler Pro League. Wanneer de Afrika Cup in de maanden januari en februari eraan kwam, zouden verschillende eersteklassers spelers kwijtspelen.

Dat was deze jaargang niet anders. Vooral Anderlecht, KV Oostende en Standard waren afgelopen seizoen de dupe en zagen drie pionnen voor enkele weken vertrekken. Een vervelende periode in aanloop naar de play-offs en in volle degradatiestrijd.

24 landen

Daar komt nu verandering in. In 2019 zal de Afrika Cup verhuizen naar de maanden juni en juli. Dat maakte de CAF, de Afrikaanse voetbalbond, nu bekend. Een andere opvallende verandering is dat er in Kameroen, waar de volgende editie doorgaat, 24 landen zullen deelnemen en geen 16 zoals vroeger het geval was.

De Afrika Cup blijft om de twee jaar doorgaan. Dat is anders pakweg het Europees kampioenschap dat net als het WK om de vier jaar plaatsvindt.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Standard \\ KV Oostende \\ Kameroen
 
 
 
Reacties.