En nu rekenen: dit zijn de scenario's waarbij de Flames zich plaatsen voor kwartfinale

21 juli 2017 08:56

Vooraf wilde bondscoach Ives Serneels niet weten hoe je kon doorgaan en wat de criteria zijn. "Ik wilde me focussen op de wedstrijd tegen Denemarken, daarna op die tegen Noorwegen. Nu zullen we dat vrijdag wel eens bekijken met de teammanager." We steken een helpende hand uit, de scenario's:

Om te beginnen de reglementen even kort overlopen. Als twee of meer teams evenveel punten hebben, dan telt in de eerste plaats het onderlinge resultaat.

Eerst in punten, dan het doelpuntensaldo en eventueel ook nog het aantal gescoorde doelpunten in de matchen die gelijk staan. Dat kunnen nog Nederland, Denemarken en België (met 6 punten) of Denemarken, België en Noorwegen (met 3 punten) worden op basis van verschillende zaken.

Blijven alle teams gelijkwaardig, dan kijken we naar het doelpuntensaldo en de gescoorde goals in het totaal. Daarna komen er eventueel nog een berekening van de gele kaarten of een blik op de UEFA-ranking, maar de scenario's liggen duidelijk.

Als de Flames winnen:

* Met 1-0 van Nederland, dan zijn ze zeker tweede en als Denemarken niet met 2-0 of beter wint van Noorwegen zelfs groepswinnaar. Het doelsaldo tegen Noorwegen telt enkel bij een 1-0, na de 0-1 nederlaag tegen Denemarken en 1-0 winst van Nederland tegen Denemarken.
* Met elke andere uitslag zijn ze sowieso groepswinnaar door het aantal gemaakte doelpunten in de onderlinge wedstrijden tussen de drie teams. Eerst valt Denemarken uit de berekening, daarna zijn ze beter in het onderlinge duel dan Nederland.

Als de Flames gelijkspelen:

* Kunnen ze maximaal tweede worden in de groep. Noorwegen moet winnen van Denemarken, anders eindigen de Denen ook voor de Flames op basis van het onderlinge duel. Het doelsaldo is van geen belang.

Als de Flames verliezen:

* Kunnen ze maximaal tweede worden in de groep. Noorwegen moet winnen van Denemarken met 1 of 2 doelpunten verschil. Wint Noorwegen met een grote uitslag, kunnen zij de Flames nog voorbij. Als Denemarken niet verliest, zijn zij tweede. Het doelsaldo tegen Nederland telt in deze berekening niet mee.

Aernout Van Lindt

België \\ Nederland \\ Denemarken \\ Noorwegen
 
 
Reacties.