Jaques houdt Hegerberg perfect uit wedstrijd: "Toen wist ik dat ik mentale spelletje ging winnen"

21 juli 2017 09:46

De Noorse fans en pers waren na de wedstrijd aan het zoeken naar Ada Hegerberg. Een hele wedstrijd lang hadden ze haar namelijk nauwelijks gezien. Uiteindelijk kwam ze uit de spreekwoordelijke achterzak van Heleen Jaques gekropen. Die had het vooraf al aangeven dag "Ada sterretjes zou zien."

Er meteen staan, van in het eerste duel. Dat was de opdracht van bondscoach Ives Serneels aan het adres van zijn Flames vooraf. "Maar dat ze dat op zo'n manier ook kunnen invullen op het veld? Daar ben ik enorm trots op naar mijn ploeg toe. Op papier is het makkelijk om zoiets te vragen, maar in de uitvoering ... Top!"

Heleen Jaques van haar kant speelde een prima partij tegen Ada Hegerberg: "Toen ze zich na een paar minuten ergerde dat ik mijn handen gebruikte om haar af te houden, had ik door dat ik het mentale spelletje kon winnen."

"Ik kende haar nog van in mijn tijd bij Turbine Potsdam in Duitsland. Ze gaf ons achteraf misschien wel het mooiste compliment door ons te vertellen dat we het echt wel verdienden om te winnen van hen. Mijn gevoel? Bangelijk, meer valt daar niet over te zeggen."

Aernout Van Lindt

België \\ Noorwegen
 
 
Reacties.