Lichtpunt bij Anderlecht: Milan Corryn, de box-to-box van de toekomst?

21 juli 2017 07:00

Als we gisteren een lichtpuntje mochten aanduiden in de - anders saaie - oefenmatch tussen Dender en Anderlecht, was het wel Milan Corryn. De net 18-jarige middenvelder maakte indruk met zijn invalbeurt. En dat zal ook René Weiler gezien hebben.

Corryn speelt al sinds zijn 8ste bij Anderlecht en studeerde in mei af als 'Purple Talent'. Hij heeft zijn middelbaar diploma dus. De middenvelder afkomstig uit Gooik wordt al jaren gezien als één van de grote talenten van de club, maar behoort nog niet tot de A-kern.

Daar zou echter wel eens verandering in kunnen komen als hij zo blijft verder werken. In Dender viel hij zonder zenuwen in en lanceerde enkele passes die deden denken aan Walter Baseggio tijdens zijn beste jaren. Al is Corryn qua fysiek een serieus 'beest' aan het worden.

Blokje beton

Hij is serieus gespierd voor zijn leeftijd en lijkt klaar om het potige mannenvoetbal aan te kunnen. Natuurlijk zal hij nog niet direct gebracht worden door René Weiler, maar er zit potentieel in. In Corryn zien ze bij Anderlecht de box-to-box die Leander Dendoncker intussen geworden is. Een beetje kleiner, maar met evenveel loopvermogen.

Het komende jaar zal hij zich nog moeten bewijzen bij de beloften van Mo Ouahbi en krijgt hij de kans om Youth League te spelen. Maar Weiler is ook niet blind voor goeie invalbeurten en hardwerkende jongens. Een paar trainingen bij de A-kern moet Corryn dit seizoen wel ambiëren. En wie weet volgend seizoen...

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ FCV Dender EH
 
 
Reacties.