Discussie over grotere en goedkopere pinten laait op: "Volledig fout signaal" vs. "Niemand moet zich lazarus drinken"

27 juli 2017 13:33

In navolging van Club Brugge gaat Waasland-Beveren komend seizoen grotere pinten aanbieden tegen een lagere prijs. Bij de Leeuwen wil men zo de band met de supporters versterken, een maatregel waar men bij de Vereniging voor Alcohol- en Andere Drugproblemen (VAD) niet over te spreken is.

Vroeger betaalden de fans van W-Beveren 2 euro voor een pintje van 25 centiliter. Nu gaat de prijs naar 2,5 euro, maar krijgen ze er wel 33 centiliter voor in de plaats. Ook pinten van een halve liter worden voortaan aangeboden, zodat supporters langer op hun plaats kunnen blijven zitten.

De Vereniging voor Alcohol- en Andere Drugproblemen (VAD) reageert in Het Nieuwsblad verbijsterd. "Dit is een volledig fout signaal", vertelt Marijs Geir­naert van VAD.

Zeker in het voetbal zorgt overmatig alcoholgebruik voor problemen als vandalisme en vechtpartijen - VAD

"We zitten in een tendens naar minder promotie voor alcohol en meer verantwoord alcohol­gebruik. De club zou het omgekeerde moeten doen: duurdere en kleinere pintjes. Zeker in het voetbal zorgt overmatig alcoholgebruik voor problemen als vandalisme en vechtpartijen."

"We moedigen niemand aan om zich hier lazarus te drinken", countert woordvoerder bij Waasland-Beveren Martijn De Jonge. "We verkopen ook de alcoholvrije Jupiler 0,0 vanaf dit seizoen." Ook de Europese voetbalbond UEFA schenkt voor Europese duels al enkele jaren geen alcohol meer.

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Club Brugge \\ SK Beveren \\ Istanbul BB
 
 
Reacties.