De 3-4-3 bij Club Brugge heeft nog tijd nodig en wel hierom

27 juli 2017 15:11

Club Brugge begon woensdagavond uitstekend aan heenwedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen Basaksehir. Maar na een goeie eerste twintig minuten, liep het helemaal mis. Dat gebeurde om heel wat redenen.

Goeie bedoelingen, maar tactisch niet klaar

De eerste twintig minuten was het genieten geblazen op Jan Breydel. De bal ging goed rond en wanneer er dan toch balverlies kwam, ontwikkelde blauw-zwart heel wat druk op de man met de bal.

Alleen had Basaksehir na een tijdje ook wel door hoe het die druk moest omzeilen, en werden bij Brugge posities verkeerd of niet overgenomen. Gevolg daarvan was dat de ruimtes plots groter werden en Perbet vaak alleen druk ging zetten.

Vormer verwoordde het na de wedstrijd duidelijk: "We waren tactisch nog niet helemaal klaar." Het nieuwe systeem moet er dus nog ingeslepen worden.

Fysieke complicaties

Maar dat heeft bij AA Gent, toen Vanhaezebrouck overnam en een soortgelijk systeem ging spelen, ook enige tijd geduurd. Wat er wel nog bijkomt, is dat het een énorm intensief systeem is om spelen.

Wij liepen 180 kilometer, Club Brugge 120

Het voortdurend druk zetten, posities overnemen en schakelen kost heel wat krachten. Krachten die Club in de tweede helft tekort kwam.

Ook Leko gaf toe dat zijn team er wat doorheen zat, maar het was de bezoekende coach die de vinger op de wonde legde. "Wij hebben 180 kilometer gelopen in totaal, Club Brugge 120."

Defensieve blunders

Rest nog de defensieve blunders die tot drie doelpunten in cadeauverpakking leidden. Verkeerd uitstappen, gemiste intercepties, foute passes. Neen het zag er niet goed uit daar achterin. We vrezen voor de zaak volgende week in Istanbul.

Sander De Graeve

Champions League \\ Club Brugge \\ Istanbul BB
 
 
Reacties.