Vormer verdedigt aanvalslust na de rust: "Je gaat thuis toch niet lopen verdedigen?"

27 juli 2017 07:41

Club Brugge stond tegen Basaksehir na een kwartier op een gedroomde 2-0, maar na de rust viel het vooral defensief helemaal uit elkaar. Ruud Vormer vond niet dat Club té nadrukkelijk voor de aanval bleef kiezen.

"De ruimtes werden te groot, dat klopt", aldus Vormer na de 3-3 tegen Basaksehir. "Thuis ga je toch niet gaan verdedigen. Drie, vier nul proberen maken, dat was onze insteek", ging de Nederlander verder.

Ik hou onze kansen op fifty-fifty -Ruud Vormer

Club Brugge creëerde onvoldoende kansen. De eerste drie, waaronder twee vrije trappen, gingen allemaal binnen. "Het klopt dat we te weinig creëerden. Dat moet volgende week anders."

Over de terugwedstrijd is hij toch nog optimistisch. "Ik houd het op fifty-fifty. Je moet erin geloven. Het ging zo goed in die eerste twintig minuten, daar moeten we op voortbouwen."

Eljero 'rat' Elia

"We zagen dat het uiteraard een héél goeie ploeg was, maar in de eerste helft wisten ze het ook niet, hoor." Zijn landgenoot Elia keerde mee het tij. "Al zag je hem de eerste helft ook niet. Hij bleef maar loeren op die bal, de rat", sloot Vormer af.

Sander De Graeve

Champions League \\ Club Brugge \\ Istanbul BB
 
 
Reacties.