Ondanks alle waarschuwingen ging het meteen fout tegen Altach, de defensie reageert

28 juli 2017 17:49

Gent moest tegen Altach opletten voor de vroege tegengoal, maar al na vijf minuten lag de bal in het mandje. Op vrije trap, dan nog, eveneens één van de aandachtspunten die Vanhaezebrouck aan zijn groep meegaf.

Slechte punten dus voor de defensie in die openingsminuten. "De coach had ons gewaarschuwd dat het een sterke ploeg was, vooral in de lucht én op stilstaande fases", aldus Gigot achteraf.

De Fransman was één van de betere achterin, maar kon die openingsgoal ook niet vermijden. "Het is nochtans meermaals gezegd dat die ploeg altijd héél sterk begint. Na die goal werd het moeilijk, al ben ik vooral blij dat ze geen tweede keer konden scoren."

Ik ben zéker dat we beter zijn, we moeten het alleen tonen -Stefan Mitrovic

Ook Mitrovic zag dat het niet goed was. "We waren de betere ploeg, maar we slikten een héél makkelijk doelpunt. Bovendien kwam Altach nog dichtbij een tweede treffer, dat moeten we ginds zeker zien te vermijden."

Want vertrouwen in eigen kunnen is er nog steeds. "Het is nog steeds fifty-fifty. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we veel beter zijn dan hen, we moeten het alleen tonen."

Sander De Graeve

Europa League \\ KAA Gent \\ Rheindorf Altach
 
 
Reacties.