Is Bryan Ruiz gewoonweg onhaalbaar voor Standard? Belfodil, zijn loon, en stevige concurrentie maken zijn komst aartsmoeilijk

29 juli 2017 16:25

Eerder deze maand raakte bekend dat Ricardo Sa Pinto Bryan Ruiz elf jaar na zijn debuut voor AA Gent weer naar België wil halen. De Standard-coach schakelde reeds aanvaller Orlando Sa in, maar er zal meer nodig zijn om de Costa Ricaan in te lijven.

De 31-jarige Ruiz mag dan wel weg bij Sporting Lissabon, evident wordt zijn komst naar Luik niet. Ten eerste loopt aanvaller Ishak Belfodil nog steeds in de Vurige Stede rond. De Algerijnse spits leek vorige winter op weg naar Everton, maar die transfer viel in het water. Deze zomer blijft het relatief stil rond de diepe spits die eerst weg moet voor Ruiz kan komen.

Veel interesse

Daarbovenop spelen er nog andere factoren een rol. Ruiz moet ook zelf terug willen naar de Jupiler Pro League. De vleugelaanvaller schermt met interesse uit Nederland, Griekenland, Turkije en het Midden-Oosten. Kortom, aantrekkelijke en lucratieve opties genoeg.

1 miljoen netto

Want ook het loon van Ruiz is een cruciale factor. Bij Sporting verdient de winger een miljoen euro netto per jaar, meldt Sport/Voetbalmagazine. Een aanzienlijk loon waar de oude bekende wellicht geen deel van wil inleveren.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Standard \\ Sporting Lissabon
 
 
Reacties.