Vanhaezebrouck legt vinger op de wonde: "Maar je moet ook de omstandigheden inschatten"

02 augustus 2017 22:59

Het leek op het eerste zicht een eenvoudige loting, maar AA Gent kon in de Ghelamco Arena toch niet winnen van Altach. De troepen van Hein Vanhaezebrouck zullen in Oostenrijk het onderste uit de kan moeten halen om door te stoten naar de Europa League.

"Het is uiteraard een wedstrijd met heel veel belang voor ons. We hebben thuis nagelaten een betere uitgangspositie af te dwingen, dus we zullen het hier goed moeten doen om de kwalificatie te forceren", begon de coach volgens HLN op de persconferentie.

We moeten minstens één keer scoren en anders liggen we eruit - Hein Vanhaezebrouck

Verdedigende problemen

Het grootste probleem blijft achterin, afgelopen weekend gingen er ook drie binnen. "We hebben natuurlijk gesproken over de drie tegengoals op Sint-Truiden, maar je moet ook de omstandigheden inschatten. Vorig seizoen in play-off I hebben we getoond dat we de boel achteraan gesloten kunnen houden."

"Een defensieve organisatie vraagt de nodige tijd en matchen. Zo raak je op elkaar ingespeeld. Dat is ook de uitdaging nu, om die stappen terug te zetten en de fouten eruit te halen", klonk het bij Hein Vanhaezebrouck.

Yannick Lambrecht

Europa League \\ KAA Gent \\ Rheindorf Altach
 
 
Reacties.