Wat AA Gent nu al Europees wordt uitgeschakeld? Michel Louwagie somt vier nadelen op naast de financiële kater

02 augustus 2017 10:58

AA Gent gaat donderdag uit bij Altach op zoek naar een ticket voor de laatste voorronde van de Europa League. De Buffalo's staan na de 1-1 uit de heenmatch met de rug tegen de muur, gaf coach Hein Vanhaezebrouck zondag al aan.

Geen deelname aan de poules van de Europa League zou toch een sportief drama zijn voor Gent. De Buffalo's kochten namelijk stevig in om op meerdere fronten mee te strijden.

"Kwalitatief is Gent beter dan Altach, maar beter zijn betekent ook een betere mentaliteit hebben", kijkt algemeen manager Michel Louwagie bij Sporza vooruit. "Als Barcelona de juiste mentaliteit niet heeft, verliest het ook. Kijk maar naar de match op PSG. Als we de juiste mentaliteit hebben, denk ik dat we ons kwalificeren."

Geen rem op de expansie, maar...

Niet alleen financieel zou de uitschakeling een ramp zijn. "De club is voldoende sterk geworden dat het ons niet zou remmen in onze expansie. Maar het is niet goed voor onze status, niet goed voor de waarde van de spelers en niet leuk voor de supporters en sponsors", beseft Louwagie.

Diederik Geypen

Europa League \\ KAA Gent \\ Rheindorf Altach
 
 
Reacties.