Vanhaezebrouck in zak en as: "Een gebrek aan maturiteit"

04 augustus 2017 07:16

AA Gent ging gisteren helemaal kopje onder tegen het Oostenrijkse Altach. Geen Europees voetbal dus voor de rest van het seizoen en dat kwam zwaar aan bij de Buffalo's. Hein Vanhaezebrouck zag genoeg redenen waarom het misliep.

De heenmatch was ook al geen pretje voor de coach. "Het is eigenlijk al vorige week begonnen als we eerlijk zijn. We kregen toen veel kansen, maar maakten het niet af. We hadden altijd moeten winnen en dat is niet gelukt. Dan weet je dat je een heel moeilijke wedstrijd krijgt", zei hij gisteren.

Die rode kaart sneed ons de benen af

En dan nam verdediger Mitrovic na de rust nog zijn tweede gele kaart. "We wisten dat als we scoorden, een gelijkspel altijd in ons voordeel zou zijn. We hadden iedereen gewaarschuwd in de kleedkamer voor die gele kaarten, maar na één minuut pakken we weer zo'n domme kaart. Dat is een gebrek aan maturiteit. Daar hebben we onze eigen benen afgesneden."

En op één positie zag Vanhaezebrouck een enorm verlies. "Kalinic is een gemis. Zonder hem hebben we ook een probleem in doel. Het is een zwarte dag voor de club. Voor de spelers, voor de supporters, maar ook voor mezelf. We hebben al heel mooie verhalen geschreven in Europa en dit seizoen zijn we er gewoon niet bij. Dat is jammer."

Een blamage is een groot woord

"Een blamage is een groot woord. We mogen andere landen ook niet onderschatten. Om er nu al van uit te gaan dat AA Gent altijd de poulefase moet halen, dat is jammer genoeg nog niet het geval. Dat moet op termijn wel zo zijn."

Redactie

Europa League \\ KAA Gent \\ Rheindorf Altach
 
 
Reacties.