Systeem Leko eist slachtoffers: offensieve winger denkt er anders over en wil Club Brugge verlaten

04 augustus 2017 12:20

Club Brugge is zoekende onder Ivan Leko, zoveel is duidelijk. De Kroaat wil een driemansdefensie met offensieve backs introduceren, maar in dat verhaal wil niet elke speler mee.

De bal ging aan het rollen in aanloop naar de Brugse Metten, één week voor de competitiestart. Leko hield voor de ontmoeting met Athletic de Bilbao enkele opvallende namen uit zijn selectie, waaronder Anthony Limbombe. De man die in de voorbereiding nochtans geregeld indruk maakte.

Geen Messi

"Niemand staat boven het team behalve Messi. En wij hebben geen Messi", gaf de Brugse T1 na afloop als uitleg voor de afwezigheid van de 23-jarige winger. "De juiste mentaliteit is het dna van Club Brugge." Daar schortte het klaarblijkelijk aan.

Maar er is meer aan de hand. Leko wil Limbombe in zijn systeem gebruiken als linksachter. Een positie die de offensief ingestelde vleugelspeler niet ziet zitten. Resultaat: wrijving tussen speler en coach.

Gesprek met Mannaert

Voor de eerste competitiematch uit bij Lokeren vorige zaterdag, haalde Leko Limbombe opnieuw bij de selectie. Zijn eerste officiële speelminuten kreeg hij echter niet. Daarop volgde afgelopen maandag een gesprek tussen de flankaanvaller en Vincent Mannaert. De CEO van blauw-zwart probeerde Limbombe er - tevergeefs - van te overtuigen de nieuwe positie een kans te geven.

In zijn hoofd heeft Limbombe ondertussen een beslissing genomen. Het voormalige jeugdproduct van KRC Genk wil de Belgische vicekampioen verlaten om wekelijks aan spelen toe te komen. Het liefst van al keert hij terug naar de Eredivisie, de competitie waar Club, op aandringen van toenmalig coach Michel Preud'homme, hem een jaar geleden voor 2,5 miljoen euro wegplukte.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Club Brugge \\ NEC \\ Athletic de Bilbao
 
 
Reacties.