Om deze redenen zal Jonas De Roeck wél slagen als trainer van STVV

11 augustus 2017 18:30

STVV was de eerste club die zijn trainer de laan uitstuurde, maar met Jonas De Roeck hebben de Kanaries al een nieuwe coach gevonden. Maar er zijn wel nog wat vraagtekens... We gingen eens horen bij Marc De Mulder, sportief manager van Berchem Sport.

Wat moeten we weten over Jonas De Roeck? Dat kunnen we wellicht best vragen aan iemand van de club die hij vorig jaar kampioen maakte. "Een hele verstandige trainer, tactisch heel sterk, en een hele goeie people manager. En hij is ook zo ambitieus", vat Marc De Mulder hem voor ons samen.

Dat mag geen enkel probleem zijn - Marc De Mulder

Vraagtekens

Er wordt hier en daar wel gevreesd voor een gebrek aan ervaring, maar dat mag geen probleem zijn. "Nee, omdat hij enorm veel ervaring als speler heeft. (Antwerp, Lierse, Beerschot, Gent, OHL, Augsburg, nvdr.) Hij was bij veel van die ploegen ook kapitein en is eigenlijk altijd al een geboren leider geweest."

En toch blijft de sprong van de 2e amateurklasse naar 1A héél groot. "Die sprong is zeker groot. Maar hij heeft ook wel al met ervaren trainers als Gerets en Preud'homme samengewerkt, wat hem zeker zal helpen. Dus ik denk dat die sprong weinig rol speelt", bevestigt De Mulder.

Jonas De Roeck in actie als speler bij OH Leuven tegen Anderlecht.

Als besluit: Is hij klaar voor deze uitdaging? (heel overtuigd) Ja, zeker! Hij krijgt die kans en moet ze grijpen, hé."

En bij Berchem?

Allemaal positief dus, maar ondertussen zit Berchem kort voor de competitiestart wel zonder trainer. "Dat is een ander probleem. We moeten proberen om een waardige vervanger te zoeken voor Jonas De Roeck. Momenteel hebben we nog niemand op het oog, we gaan eerst de kandidaturen laten binnenkomen."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Beker van België \\ STVV \\ Berchem Sport
 
 
Reacties.