Club Brugge-CEO Mannaert spreekt duidelijke taal: "Er was géén sprake competitievervalsing"

23 augustus 2017 20:03

In aanloop naar Zulte Waregem-Club Brugge een kleine twee weken geleden was er behoorlijk wat te doen rond Sander Coopman. De huurling van blauw-zwart mocht in de onderlinge confrontatie niet meedoen bij Essevee, en dat zorgde voor onrust.

Zulte Waregem deed er nog alles aan om onder de afspraak uit te komen, maar dat lukte niet. "Wij volgen, zoals we altijd strikt doen, de geldende Belgische regels. Daarin staat nergens dat dit verboden is", verdedigt Club-CEO Vincent Mannaert zich in Sport/Voetbalmagazine.

"Pierre François, CEO van de Pro League, heeft ook al verklaard dat de arbeidswetgeving niet wordt geschonden, omdat alle partijen akkoord gingen en er geen sprake is van competitievervalsing."

Elk land zijn eigen reglementen

"De FIFA laat toe dat elk land zijn eigen reglementen heeft. Als er echter op verzoek van UEFA of FIFA binnen de Belgische voetbalbond en de Pro League een reglement gestemd wordt dat zoiets niet meer mag, dan zullen wij dat respecteren", gaat Mannaert verder.

"Of we dan ja zullen stemmen? Daar doe ik geen uitspraken over. Gevolg zal wel zijn dat de financiële voorwaarden om een speler van een topclub te huren nog hoger zullen komen te liggen."

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Club Brugge \\ Zulte Waregem \\ AEK Athene
 
 
Reacties.