Club Brugge moet: een seizoen zonder Europees voetbal kan niet

24 augustus 2017 11:00

Het is 'do or die' voor Ivan Leko en Club Brugge. De Kroaat kreeg van zijn bestuur redelijk wat versterkingen om ook Europees te kunnen meedraaien. En dus moet er vanavond de kwalificatie afgedwongen worden tegen AEK Athene.

Club heeft al die investeringen niet gedaan om enkel in de Belgische competitie en de Beker iets klaar te spelen. Vincent Mannaert gaf het al aan dat een seizoen zonder Europees voetbal niet tot de plannen behoort. En dus ligt de druk bij Leko, want hij moet de achterban ervan overtuigen dat zijn aanpak (en systeem) de juiste is.

Daarnaast moet Leko keuzes maken in de aanval. Zet hij ervaren rot Jelle Vossen als diepe spits? Vorige week kwam die als hangende spits niet echt goed voor de dag. Wesley en Diaby zijn de andere opties, maar in een heksenketel als Athene zouden die wel eens onder de druk kunnen bezwijken.

Spelers moeten ook verantwoordelijkheid opnemen

Maar niet enkel Leko moet bekeken worden. Hans Vanaken moet Europa nu ook eens tonen wat hij waard is. En met Timmy Simons, Ruud Vormer en Stefano Denswil staat er genoeg ervaring op het veld om de rest kalm te houden.

Johan Walckiers

Europa League \\ Club Brugge \\ AEK Athene
 
 
Reacties.