Vertrekt Club Brugge-verdediger nog in de laatste dagen van de mercato? Die kans stijgt als de situatie na AEK en Standard onveranderd blijft

24 augustus 2017 12:42

De kern van Club Brugge is op dit moment nog te breed in verhouding tot het aantal jongens waarop coach Ivan Leko een beroep doet. Een speler die pas zondag op bezoek bij KV Kortrijk zijn eerste minuten maakte, kan misschien nog weg.

De competitiestart van Dion Cools bij Club was moeizaam. Zondag startte de Vlaams-Brabander in het Guldensporenstadion in de basis, maar trad blauw-zwart met een veredeld B-elftal aan in aanloop naar de cruciale EL-return tegen AEK Athene.

Twee opties op rechts

Club beschikt met Helibelton Palacios en Cools over twee opties voor de rechtsback en wil dat graag zo houden. Die laatste is echter tweede keus en hoopt op meer speelminuten.

De entourage van Cools wacht de wedstrijden van donderdag in Athene en zondag thuis tegen Standard af om te kijken hoe de situatie evolueert. Indien die onveranderd blijft, stuurt men mogelijk toch aan op een al dan niet tijdelijk vertrek.

De 21-jarige Cools ligt bij Club nog twee jaar onder contract. Vorig seizoen speelde hij onder Michel Preud'homme 24 competitiematchen, waarvan 22 als basisspeler.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Club Brugge \\ Standard \\ AEK Athene
 
 
Reacties.